۱۳۸۷ بهمن ۳, پنجشنبه

اعلام نامزدهای جایره اسکار

فیلم رومانتیک و فانتزی «مورد عجیب بنجامین باتن» به کارگردانی دیوید فینچر در 13 رشته از جمله بهترین فیلم و کارگردان پیشتاز هشتاد و یکمین دوره جوایز اسکار شد.
فیلم رومانتیک و فانتزی «مورد عجیب بنجامین باتن» به کارگردانی دیوید فینچر در 13 رشته از جمله بهترین فیلم و کارگردان پیشتاز هشتاد و یکمین دوره جوایز اسکار شد.
به گزارش خبرنگار مهر، اسوشیتدپرس اعلام کرد آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسامی نامزدهای 24 بخش جوایز اسکار 2009 را اعلام کرد و فیلم "بنجامین باتن" با نامزدی در 13 رشته بیشترین بخت را برای دریافت جوایز امسال دارد.
براد پیت در این فیلم که یکی از فیلم‌های موفق فصل جوایز امسال بود نقش مردی را بازی می‌کند که با گذشت زمان جوان می‌شود. "بنجامین باتن" در بخش اسکار بهترین فیلم با "فراست / نیکسن" ران هوارد، "میلک" گاس ون سنت، "خواننده" استفن دالدری و "میلیونر زاغه‌نشین" دنی بویل رقابت می‌کند.
فینچر در بخش بهترین کارگردان، دنی بویل ("میلیونر اسلامداگ")، استفن دالدری ("خواننده")، کلینت ایستوود ("بچه عوضی") و ران هوارد ("فراست / نیکسن") را به عنوان رقیب پیش رو دارد.
پیت نیز در بخش بهترین بازیگر مرد نامزد دریافت جایزه است و دیگر رقبای این بخش شامل ریچارد جنکینز برای "میهمان"، فرانک لانجلا برای "فراست / نیکسن"، شان پن برای "میلک" و میکی رورک برای "کشتی‌گیر" هستند.
آن هاتاوی برای "ریچل ازدواج می‌کند"، آنجلینا جولی برای"بچه عوضی"، ملیسا لئو برای "رود یخزده"، مریل استریپ برای "تردید" و کیت وینسلت برای "خواننده" نامزدهای اسکار بهترین بازیگر زن هستند.
همان طور که انتظار می‌رفت هیث لجر بازیگر فقید استرالیایی برای بازی در نقش جوکر در فیلم "شوالیه تاریکی" به کارگردانی کریستوفر نولان در بخش بهترین بازیگر مرد مکمل نامزد شد، اما فیلم جدید مجموعه بتمن از راه‌یابی به دیگر بخش‌های مهم اسکار امسال از جمله بهترین فیلم و کارگردان جا ماند.
"میلیونر زاغه‌نشین" بویل نیز که داستان آن در بمبئی روی می‌دهد در مجموع در 10 رشته نامزد اسکار است. جاش برولین ("میلک")، رابرت داونی جونیر ("تندر استوایی")، فیلیپ سیمور هافمن ("تردید") و مایکل شانون ("مسیر انقلابی") در کنار هیث لجر نامزدهای بخش بهترین بازیگر مرد مکمل را تشکیل می‌دهند.
نامزدهای بخش بهترین بازیگر زن مکمل نیز عبارتند از ایمی آدامز ("تردید")، پنه‌لوپه کروز، ("ویکی کریستینا بارسلونا")، وایولا دیویس ("تردید")، تاراجی پیو هنسن ("مورد عجیب بنجامین باتن") و مارسیا تومی ("کشتی‌گیر")
در بخش بهترین فیلم غیرانگلیسی‌زبان فیلم‌های "عقده بادر ماینهوف" اولی ادل از آلمان، "کلاس" لورن کانته از فرانسه، "انتقام" گتس اشپیلمان از اتریش، "خروجی" یوجیرو تاکیتا از ژاپن و "والس با بشیر" آری فولمن از رژیم صهیونیستی برای دریافت جایزه رقابت می‌کنند.
"وال – ای"، "بولت" و "کنگ فو پاندا" نامزدهای بخش بهترین فیلم انیمیشن هستند و نامزدهای بخش اسکار بهترین مستند بلند عبارتند از خیانت" الن کوراس، برخوردها در انتهای دنیا" ورنر هرتسوگ، "باغ" اسکات همیلتن کندی، "مرد روی سیم" جیمز مارشال و Trouble the Water تیا لسین و کارل دیل.
فهرست نامزدهای اسکار امسال را فورست ویتکر بازیگر برنده اسکار و سید گنیس رئیس آکادمی علوم و هنرهای سینمایی در بورلی هیلز لس آنجلس اعلام کردند. در 20 سال اخیر 15 فیلم که بیشترین نامزدی اسکار را داشته‌اند، در نهایت جایزه اسکار بهترین فیلم آن سال را نیز برنده شده‌اند.
مراسم اعطاء جوایز هشتاد و یکمین دوره اسکار روز 22 فوریه (چهارم اسفند) در کداک تیه‌تر لس آنجلس برگزار و از شبکه ABC پخش می‌شود.

۱۳۸۷ بهمن ۱, سه‌شنبه

قضاوت با شما

تحلیل ضرغامی: تلویزیون فارسی بی.‌بی.‌سی تاثیری بر نگاه عمومی مردم ایران ندارد
رئیس سازمان صدا و سیما گفت: کارها و هزینه‌هایی نظیر افتتاح شبکه تلویزیونی فارسی زبان بی بی سی هیچ‌گونه تاثیری بر نگاه عمومی مردم ایران به جامعه داخلی خودشان و نگاه جهانی ندارد.
وی ادامه داد: عدم توجه با اخبار و اطلاع رسانی شبکه‌های بیگانه از سوی مردم باعث می‌شود که عملا اضافه شدن هر شبکه دیگری نیز تاثیری بر اهداف و جریانی که آنها پی‌گیری می‌کنند، نداشته باشد.
ضرغامی در پاسخ به این سوال که «آیا افتتاح این شبکه تاثیری بر ساختار و محتوای برنامه‌های شبکه‌های داخلی خواهد داشت یا خیر؟» نیز اظهار داشت: افتتاح چنین شبکه‌هایی مانند بی بی سی فارسی به هیچ وجه تاثیری بر برنامه‌سازی ما نخواهد داشت. سیاست‌های سازمان صدا و سیما مستقل از این شبکه‌هاست.
تحلیل صادق زیباکلام از تولد تلویزیون بی.‌بی‌.سی فارسی
واقعیت آن است که مسوولان ایرانی نگران استقبال و روی آوردن مردم ایران به تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی هستند. آنان بالاخص نگران روی آوردن اقشار و لایه‌های تحصیلکرده جامعه ایران و در سطحی گسترده‌تر نگران موفقیت بی‌بی‌سی در جلب مخاطب در میان فارسی‌زبانان تاجیکستان، افغانستان، ایرانیان حاشیه خلیج‌فارس و بالاخره دو، سه میلیون ایرانی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند، هستند.اتفاقا بی‌بی‌سی فارسی خیلی سریع‌تر از آنچه که تصورش می‌رود موفق خواهد شد. چون در برابرش نه CNN هست نه الجزیره و نه NBC. در مقابلش صدای آمریکایی است که بسیاری از ایرانیان نه برای کسب خبر یا بالا رفتن معلومات سیاسی‌شان به پای آن می‌نشینند بلکه بیشتر به منظور خالی شدن و خالی کردن عقده دل‌هایشان از تلویزیون ایران است که چشمان خود را بر صفحه آن زوم می‌کنند.

۱۳۸۷ دی ۲۸, شنبه

پیش بینی دکتر آشنا

برخوردهای انتظامی با دریافت کنندگان ماهواره در ماه های آینده
میزگرد رادیو گفت‌وگو درباره شبکه تلویزیونی بی.بی.سی فارسی
بررسی و نقد «راه‌اندازی تلویزیون فارسی بی بی سی» با حضور دکتر یونس شکرخواه رییس موسسه مطالعات آمریکای شمالی و اروپا در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، دکتر حسام الدین آشنا عضو هیأت علمی دانشکده فرهنگ و ارتباطات امام صادق(ع) و ماشاالله شمس‌الواعظین روزنامه نگار و صاحب‌نظر مسایل رسانه‌ای و مشاور مرکز مطالعات راهبردی خاورمیانه و نیز با ارتباط تلفنی با دکتر مجید تفرشی روزنامه نگار و تاریخ نگار در لندن برگزار شد.
دکتر آشنا اذعان کرد: در ابتدای مساله‌ی ماهواره در ایران با دو نوع برخورد بودیم که در مرحله‌ی اول پارازید بود و در مرحله‌ی بعدی برخورد با دریافت کنندگان و یا تولید کنندگان صورت گرفت. پیش بینی ما این است که قانون منع تجهیزات دریافت ماهواره در ایران احتمالا بازنگری خواهد شد و در ماه های آینده نیز باید منتظر برخوردهای انتظامی باشیم که این نیز نوعی تفکر در مورد ماهواره است.

نخستين نمايش مستند "هايده" در آمستردام، ۲۴ ژانويه

برای نخستين‌بار فيلمی مستند درباره‌ی فعاليت‌های هنری هايده، خواننده‌ی ايرانی، در هلند ساخته شده است؛ کاری از پژمان اکبرزاده، پيانيست و روزنامه‌نگار ۲۸ ساله‌ی ايرانی مقيم آمستردام. «سخن از هايده» که نتيجه چندين سال فعاليت پی‌گير از تهران تا لوس‌آنجلس است، ۲۴ ژانويه ۲۰۰۹ در آستانه بيستمين سالگرد درگذشت هايده در مرکز فرهنگی خريفيون (وابسته به دانشگاه آمستردام) برای نخستين‌بار به نمايش در می‌آيد.
«سخن از هايده» نگاهی است فشرده به جنبه‌های گوناگون فعاليت‌های اين خواننده‌ی محبوب ايرانی همراه با ويدئوها و تصاوير منحصربه فردی که بعضاً هيچگاه منتشر نشده‌اند. در فيلم همچنين با بسياری از موثرترين شخصيت‌ها در فعاليت‌های هنری هايده گفتگو شده است: آندرانيک، محمد حيدری، انوشيروان روحانی، فريد زولاند (ترانه‌سازان)، فرنوش بهزاد (رهبر ارکستر)، پرويز رحمان‌پناه (تکنواز تار)، منوچهر بی‌بيان (ناشر موسيقی و بنيانگذار تلويزيون جام‌جم در لوس‌آنجلس) و همچنين محمود خوشنام (منتقد موسيقی) و فرح پهلوی (ملکه‌ی پيشين ايران) که از خاطرات خود از برنامه‌های هايده گفته است.
تدوين اين مستند يکصد دقيقه‌ای به عهده‌ی مصطفی هروی، فيلمساز ايرانی-هلندی بوده و بخشی از پروژه از سوی راديو زمانه در آمستردام پشتيبانی شده است. فيلم به زبان پارسی (با زيرنويس انگليسی) تهيه شده و به موازات بررسی فعاليت‌های هنری خواننده، به فضای سياسی-اجتماعی ايران و ايرانيان مهاجر در هر دوره نيز اشاره‌ی کوتاهی شده است.
هايده، از استثنايی‌ترين صداها در تاريخ موسيقی ايران، فعاليت حرفه‌ای خود را با اجرای اثری از علی تجويدی با شعری از رهی معيری در سال ۱۳۴۷ در راديو تهران آغاز کرد. در سال‌های بعد، بيشتر به اجرای ترانه‌های پاپ گرايش پيدا کرد و چند ماهی پيش از پيروزی انقلاب ۱۳۵۷، راهی لندن شد. در سال ۱۳۶۱ برای ادامه کار به لوس‌آنجلس رفت و در ۳۰ دی ۱۳۶۸ (۲۰ ژانويه ۱۹۹۰) بر اثر حمله قلبی در سن ۴۷ سالگی در کاليفرنيا درگذشت. از وی حدود ۱۵۰ قطعه ترانه و آواز در سبک‌های گوناگون به يادگار مانده است.

۱۳۸۷ دی ۲۶, پنجشنبه

Top Gear با دوبله فارسی از ---- BBC فارسی

برنامه Top Gear ( تخت گاز ) برنامه ای که از شبکه BBC پخش می شود که در آن اتومبيل های پرسرعت جهان معرفی و تست می شوند. ريچارد هموند که به همراه جری کلارکسن و جيمز می اجرای اين برنامه را به عهده دارد، غالبا در اين برنامه سواراتومبيل های با سرعت بالا می شود و آنها را تست می کند.
هر چهارشنبه ساعت 21
-----------------------------------------
از نزدیک بلور بنفش

در این رشته برنامه ها بهزاد بلور چند روزی را با معروف ترین ستاره های دنیای موسیقی پاپ ایرانی می گذراند.
بهزاد در اين برنامه ها با ستاره های دنيای موسيقی پاپ در پشت صحنه کنسرت هایشان همراه می شود و جنبه های مختلف زندگی شخصی آنها را که به ندرت دیده شده، نشان می دهد.
هر چهارشنبه و جمعه ساعت 17:30

۱۳۸۷ دی ۲۵, چهارشنبه

آشنایی با برنامه های غیر خبری تلویزیون فارسی

شبکه تلویزیونی فارسی سرویس جهانی بی بی سی از روز چهارشنبه ۲۵ دی ماه (۱۴ ژانویه) پخش برنامه های خود را آغاز کرد.
این تلویزیون در کنار رادیو و وب سایت فارسی اخبار و مطالب غیر خبری متعددی را در اختیار نزدیک به ۱۰۰ میلیون فارسی زبان سراسر جهان قرار دهد.
تلویزیون فارسی بی بی سی، روزانه هشت ساعت برنامه پخش خواهد کرد.
خبر بخش عمده و مهمی از برنامه های تلویزیون فارسی بی بی سی است اما همه برنامه های این تلویزیون را خبر تشکیل نمی دهد.

لارا پطروسیان، يکی از سردبیران بخش غیر خبری تلویزیون فارسی بی بی سی است. او در مورد برنامه های غیر خبری تلویزیون فارسی بی بی سی گفت: این برنامه ها دو بخش دارد بخش اول مستند های تولید شده بی بی سی انگلیسی است که ما آنها را دوبله کرده پخش می کنيم. بخش دوم برنامه های توليدی خود ما است.
به گفته خانم پطروسیان، مستند های دوبله شده از بخش انگلیسی موضوعات مختلفی مثل سیاسی، اجتماعی، علمی، هنری و جامعه شناسی دارد.
سردبیر بخش های غیر خبری تلویزیون فارسی بی بی سی گفت: برنامه امروزی ها در مورد جوانان است. سه برنامه موسیقی داریم به نام کوک، بلور بنفش و از نزديک. برنامه کوک که هر هفته پخش می شود شامل گفتگو با هنرمندان مختلف، آهنگ های تازه و اجراهای مختلف و اخبار هنری است.

برنامه های از نزديک و بلور بنفش برنامه هایی نيم ساعته است که هرکدام اختصاص به یک هنرمند دارد. در اين برنامه ها زندگی هنری و شخصی هنرمندان مختلف بررسی می شود.
در برنامه کلیک هم تازه های دنيای فن آوری، اينترنت و بلاگ های تازه بررسی می شود. به گفته خانم پطروسیان در برنامه تماشا، تازه ترين رويداد های فرهنگی و هنری جهان معرفی و در برنامه آپارات، فيلم های مستند از ايران افغانستان و تاجیکستان پخش می شود.
برنامه اکران هم به تازه ترين فيلم های سينمایی از منطقه و جهان اختصاص دارد.
خانم پطروسیان درباره منابعی که این برنامه ها در اختیار دارند، گفت: در برنامه هایی که خود ما تهیه می کنيم از تصویر های آژانس های خبری خارجی از ايران منطقه و جهان، استفاده می کنيم. ولی بیشتر برنامه های تهيه شده توسط خود ما تصویر برداری می شود.
"ما در شهر های مختلف دفتر داريم مثل کابل، دوشنبه، بیت المقدس و بیروت. خبرنگار های ما در این شهرها در زمينه فراهم کردن تصوير به ما کمک می کنند. امیدوار هستيم که بتوانيم از داخل ایران تصوير داشته باشيم تا بتوانيم تصویری واقعی از زندگی در این کشور ارائه کنیم."